snel en gemakkelijk een besturingskast
op maat

Tekst

Wat is Besturingskast.com?

Met Besturingskast.com bieden wij een unieke mogelijkheid om een standaard kast of op maat gemaakte kast te leveren die gericht is op de enkele standaard elektromotoren. De kast is standaard voorzien van een frequentieregelaar waarmee je de uitgaande snelheid kunt inregelen.

Zeker om energiebesparing is het interessant om, als het mogelijk is, motoren minder snel te laten draaien. De motoren zullen dan minder energie opnemen. Een frequentieregelaar toepassen kan daarom heel interessant zijn. De kosten worden vaak binnen afzienbare tijd terugverdiend. Een voorbeeld van makkelijk toepasbaar duurzaam ondernemen.

Linker kolom
Besturingskast


Waarvoor Besturingskast.com?

Op zoek naar een oplossing voor besturingskasten? Wij kunnen alle paneel- en kastenbouw voor onze klanten verzorgen. Van hard- en software-engineering tot installatie op locatie en alles wat er tussen zit. Enkel stuks of seriematig. Zelfs voor service op locatie zijn we een betrouwbare en ervaren partner.

De meeste besturingskasten zijn natuurlijk gemaakt op een specifieke behoefte. Maar voor de meest eenvoudige toepassingen die aangedreven zijn door een enkele elektromotor (die een  aansluitspanning nodig hebben van 230V of 3x400V) bieden we een standaard kast aan.             

Denk hierbij aan toepassingen zoals een transportband, pompen, ventilatoren, etc. Dus motor aansluiten en stekker er in!

Deze kasten zijn beschikbaar in plaatstaal, RVS en kunststof met vermogens van 0,37 kW tot en met 22 kW. Ook kan er voor verschillende extra opties gekozen worden zoals een start/stop knop, externe snelheidsregeling, noodstop, ventilator en/of foutmeldingslamp. 

Uiteraard worden ze geleverd met een elektrisch schema en de aansluitvoorschriften.

 

Rechter kolom
Joris


De Keuzemogelijkheden

Wij bieden verschillende keuzeopties aan, waardoor al jouw wensen zijn afgestemd op het gebruik dat voor jullie werkbaar is. Enkele keuzemogelijkheden zijn:

  • Vermogen van 0.37 kW tot 22 KW
  • Materiaal RVS, kunststof of staal
  • Start/stop
  • Storingslamp en/of snelheidsregeling
  • Noodstop en/of koelventilator

Toepassing van onze besturingskasten

  • Pompen
  • Ventilatoren
  • Transportbanden

Bekijk besturingskast.com